Afkomstig uit de
schoonheidsbranche
PMU
technologie

De markeringstechnologie die Medical Precision aanbiedt is ontwikkeld vanuit de wereld van Permanent Make Up (PMU).

Permanent Make Up is in de cosmetica een snel populairder wordende schoonheidsbehandeling. Bij PMU worden bijvoorbeeld wenkbrauwen mooier en voller gemaakt door met pigmenten, met heel fijne naaldtechnieken, haartjes te tekenen. Ook kunnen eye-liners aangebracht worden, of wordt aan lippen een wat vollere uitstraling gegeven, wat weer resulteert in een warmere en vollere lach.

markering-systeem-medical-precision-radiotherapie-huid

PMU is géén tatoeage

PMU is géén tatoeage. Tattoos worden dieper in de huid gezet dan bij PMU. Tattoo-pigmenten worden diep aangebracht: in het onderhuids bindweefsel. Dat maakt de tattoo ook levenslang permanent. Bij te veel inkt op zo’n diepte bestaat bovendien het gevaar dat de inkt “uitloopt” en er dus een veel te groot referentiepunt ontstaat.

PMU komt niet dieper dan de bovenste laag van de lederhuid. Het punten zetten voor radiotherapie is hierdoor ook géén huid doorborende handeling, en valt dus niet onder de “voorbehouden handelingen” onder de wet BIG. Voor de schoonheidsbranche is ondiep zetten een voordeel. Na een paar jaar vervaagt de pigmentering van de wenkbrauwen of oogleden. Het biedt iemand dan de mogelijkheid om een andere kleur en vorm te kiezen.

PMU in medische toepassing voor referentiepunten

Op basis van de hier beschreven cosmetische PMU heeft Medical Precision een speciale medische toepassing ontwikkeld. Daarbij is een combinatie van een PMU-apparaat en vooraf en “vast” op de juiste prik-diepte ingestelde markering-pennen. Voor de laborant wordt heel precies referentie-punten zetten enorm gemakkelijk; en voor de patiënt heel erg prettig: voordat de patiënt iets voelt staat het puntje al…

Ook de pigmentstoffen hebben we speciaal voor de medische toepassingen geselecteerd. We gebruiken (PMU-)pigmenten die vrij sterk de eigenschap hebben om na een paar maanden te gaan vervagen en mogelijk zelfs helemaal te verdwijnen. Mocht dat niet gebeuren: hoe dan ook zijn deze pigmenten sowieso heel gemakkelijk en comfortabel te verwijderen. Dus na de therapie-cyclus geen ontsierende punt in je decolleté!

Menu
IK WIL MEER WETEN